Hvilken prevensjon passer deg?

Les alt om de forskjellige mulighetene i DinSides prevensjonsguide:

Hvilken prevensjon passer deg?
Publisert
Sist oppdatert

Å hoppe av i svingen fungerer som regel dårlig, og kondom er det eneste som garantert beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer.

Her er en komplett oversikt over prevensjonsmidlene som finnes i Norge og en vurdering av deres fordeler og ulemper. Les og lær!

KondomKondom er et tynt gummihylster som rulles på stiv penis. Benyttes under hele samleiet. Tuppen av kondomet skal alltid klemmes sammen før du ruller den på penis. Dette gjøres for å klemme ut luft, noe som reduserer risikoen for at kondomet kan sprekke. Unngå rifter i gummien og pass på at kondomet ikke glir av når penis trekkes ut av skjeden. Kondomets sikkerhet økes dersom det kombineres med sæddrepende skum eller krem. Kastes etter bruk.

Fordeler:Kan brukes av alle. Beskytter mot kjønnssykdommer, også HIV smitte. Kan kjøpes overalt. Ingen bivirkninger. Gummiallergi kan forekomme.

Ulemper:Kan gli av under samleiet hvis det ikke brukes riktig. Kan forstyrre og virke lite romantisk. Noen mener at følsomheten på penis nedsettes.

Sikkerhet:Svært sikkert når det brukes riktig!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer