Hvilken røyker er du?

Det er god grunn til å finne ut!

Finn ut hvilken type røyker du er. Da kan det blir lettere å slutte. Foto: colourbox.com
Finn ut hvilken type røyker du er. Da kan det blir lettere å slutte. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du røyker er du kanskje ikke så opptatt av hvilken type røyker du er. Noen røyker fordi de liker det, andre røyker for å holde stresset under kontroll, noen føler seg presset til å røyke og andre røyker faktisk for å holde vekten nede.

Det er mange grunner til at man velger å røyke, men de har alle en ting til felles: De burde alle slutte! Bare ved å finne ut hvilken type røyker du er kan være et skritt i riktig retning til en røykfri hverdag.

Husk, røykere er også passive røykere

Her er de vanligste røyketypene. Hvilken er du?

Les også: Dette trigger lysten på røyk

Slankerøykeren

Du er bekymret for vekten. Og du er neppe den eneste; i USA sier halvparten av kvinnelige røykere at de er bekymret for vekten og 25 prosent av mennene.

Grunnen til at du røyker er altså knyttet til kroppsbildet ditt. En studie har vist at studenter får en økt trang til å røyke etter at de har prøvd en badedrakt. Kanskje du kjenner deg igjen?

Selv om de fleste kan gå litt opp i vekt når de slutter å røyke, vil de fleste gå ned til normaltvekten sin igjen. Noen tips kan være å spise mindre måltider oftere, for det vil sette fart på forbrenningen og forhindre at du overspiser. Spis også mat som er rik på proteiner og fiber, da det metter mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer