Hvilket abonnement skal du velge?

Det avhenger av hvem du er. Regn ut selv.

Kan du spare penger på å bytte mobilabonnement? Foto: Colourbox.com
Kan du spare penger på å bytte mobilabonnement? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et mobilabonnement er ikke et mobilabonnement, og det vet du sikkert. Men vet du hvilket abonnement som lønner seg for deg? Mange lar seg blende av lokketilbud når de skal kjøpe ny mobiltelefon og glemmer at det er de månedlige utgiftene du vil merke på lommeboka.

>>> Rett til kalkulatoren

Ofte vil det lønne seg å gjøre mobiltelefon og mobilabonnement til to separate handler. En rapport fra Post- og teletilsynet viser at det er dyrt å kjøpe såkalt subsidiert mobiltelefon. Alle de undersøkte abonnementene som selges med subsidiert mobil, ga totalt en høyere pris enn om du kjøper samme mobiltelefon og et rimelig abonnement hver for seg.

Se et skrekkeksempel her

Men når du først står fritt til å velge mobilabonnement, hvilket skal du velge?

1. Kartlegg mobilbruken din

Ikke velg et abonnement som virker fristende før du har undersøkt hvordan ditt ringemønster fortoner seg. Det er ingen vits i "snakk så mye du vil"-abonnementer hvis du bruker mobilen mest til sms. Motsatt er det ikke noe poeng i 100 gratis sms i måneden hvis du ikke er en hyppig tekster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer