Billigste kontantkort:

Hvilket kontantkort bør du velge?

Relativt store prisforskjeller, særlig hva gjelder databruk. Ett kontant-abonnement kan for eksempel koste 700 kroner for 30 sekunder med datanedlasting.

UTEN FASTE KOSTNADER: Bruker du mobiltelefonen lite, kan et kontantkort være midt i blinken. Men det er ganske store forskjeller på hva mobiloperatørene tilbyr. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
UTEN FASTE KOSTNADER: Bruker du mobiltelefonen lite, kan et kontantkort være midt i blinken. Men det er ganske store forskjeller på hva mobiloperatørene tilbyr. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det var mer vanlig for noen år tilbake, men fortsatt er det mange som velger kontantkort i stedet for et vanlig mobilabonnement. Her du betaler du altså på forhånd, og bruken av mobilnettet trekkes fra saldoen din hos operatøren.

Men fortsatt er kontantkort svært utbredt. Ifølge Ekomstatistikken var det i 2018 over 800.000 kontantkort i bruk i Norge, eller om lag i én av sju telefoner.

Kontantkort kan først og fremst være fordelaktig for dem som bruker telefonen veldig lite. Om du bare trenger å kunne bli nådd per telefon, vil et kontantkort gi svært lav kostnad. Mange foreldre velger denne løsningen til barna i stedet for et abonnement, typisk med en «ring meg og legg på»-ordning der den voksne ringer opp igjen.

Men det er heller ikke til å stikke under stol at de som ikke består kredittsjekken ofte blir henvist til kontantkort eller andre forhåndsbetalte ordninger.

Seks operatører

Vi har funnet seks norske operatører som tilbyr kontantkort etter den klassiske modellen: Fyll på med penger på forhånd og bli belastet når du ringer, sender SMS/MMS eller bruker mobildata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer