De aller fleste av oss er overraskende dårlige til å skille falske smil fra ekte.
En av årsakene til dette er trolig at det er enklere å komme overens med andre personer, hvis vi ikke alltid vet hva de føler, skriver BBC.
På to nettsider kan du nå teste dine egne ferdigheter. Se hvor nederst i artikkelen.
Les også: Slik avslører du løgnere
Ulike hjernedeler i bruk
Selv om falske smil ofte er veldig like ekte glis, finnes det små forskjeller. Det er fordi vi bruker andre muskler som kontrolleres av andre deler av hjernen, ifølge bbc.co.uk.
Falske smil utføres når du selv ønsker det, fordi hjernesignalene som kontrollerer dem kommer fra den bevisste hjernedelen og får de store musklene i kinnene til å trekke seg sammen. Disse musklene - musculus zygomaticus major – strekker seg fra kinnbeinet til munnvikene.
Ekte smil derimot, styres av en annen hjernedel - nærmere sagt de hjerneområdene som behandler følelser - og skjer automatisk når folk kjenner glede.
Les også: Røntgen kan avsløre løgneren
Slik jukses det
Musklene som får kinnene til å heve seg - musculus orbicularis oculi og pars orbitalis ossis frontalis trekkes sammen, noe som også får øynene til å smalne.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger