Hvis eier truer med nedleggelse

Departementet stiller veldig strenge krav til hva slags argumentasjon som skal overbevise deg om at barnehagen må legges ned hvis ikke du betaler mer enn 2.750 kroner måneden.

Publisert
Sist oppdatert

Dette skriver departementet i høringsnotatet:

3.5.1 Barnehagen ellers vil bli nedlagt av økonomiske grunner

I følge utkastet til forskrifter skal kravene for å ta en høyere foreldrebetaling enn maksimalprisen for trinn 1 være at barnehagen er ”truet av nedleggelse” eller at ”kvaliteten rammes”. Departementet har tolket dette slik at det er ønskelig å gi barnehagene en til å kunne ta en høyere foreldrebetaling i de tilfellene der innføring av maksimalprisen vil gi betydelige økonomiske vanskeligheter. De økonomiske vanskelighetene må vise seg ved at barnehagen står i fare for å måtte nedlegges eller at kvaliteten på tilbudet blir betydelig dårligere.

Krever kvalifisert vurdering

Utkastet sier for det første at barnehageeier kan ta en høyere foreldrebetaling enn maksimalprisen dersom innføring av maksimalpris vil gi barnehagedriften slike økonomiske vanskeligheter at den må nedlegges. Konklusjonen om at barnehagedriften ellers vil bli nedlagt skal bygge på en kvalifisert vurdering av barnehagedriftens økonomiske situasjon og følgen av inntektstapet ved en lavere foreldrebetaling. Det er barnehageeier som først og fremst skal gjøre en slik vurdering eller få en slik vurdering gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer