Hvite sider på nett

I Sverige blir det sannsynligvis snart en realitet, og i Norge ligger vi ett år bak i prosessen.

Ser vi snart slutten på opplysningen 180?
Ser vi snart slutten på opplysningen 180? Vis mer
Publisert

Hele telefonkatalogen på nett. Ikke bare gule sider og rosa sider, men også de hvite sidene: Sidene der du og jeg og Jørgen Hattemaker står oppført. En drøm for deg som sitter og leter i Telenors papirmastodonter etter telefonnummer du ikke kjenner. Tenk å skrive inn et navn og få nummeret ut på få sekunder! Og tenk hvor mye papir man kan spare på å gjøre telefonkatalogen tilgjengelig på nettet. Miljøbevegelsen ønsker seg elektroniske kataloger, og vanlige brukere ønsker det også. I alle fall de som betaler i dyre dommer til Opplysningen 180 på hver telefonregning. Men så var det Datatilsynet da…

Svenskene går foran

Nordmenn har det med å se på Sverige når det gjelder å innføre nye ting. "De har gjort det i Sverige" blir ofte brukt som alibi for å gjøre noe i Norge også. Og nå har de gjort det i Sverige. Etter avslag i Datainspektionen, den svenske utgaven av Datatilsynet, har Telia tatt med seg sitt ønske om hvite sider på Internett til retten. Og Stockholms länsrett har gitt Telia lov til å legge telefonabonnentenes navn og nummer ut på nettet. Betingelsen er at kundene får vite at det skjer, og at de får opplysninger om hvilken risiko dette kan medføre. Datainspektionen vil ikke anke dommen. Svenske Aftonbladet melder at Telia regner med å kunne legge ut telefonkatalogens hvite sider på nett innen et halvt år. Mest sannsynlig vil det bli gratis i bruk i likhet med de svenske og norske gule sidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer