Hvitløk - også mot pollenallergi

Hvitløk hjelper mot en lang rekke lidelser, og det siste på listen er pollenallergi. 80 prosent av forsøkspersonene i en engelsk undersøkelse oppga at allergi-symptomene ble betydelig lettere da de tok et kottilskudd med hvitløk.

Publisert
Sist oppdatert

Forsøkspersonene rapporterte færre tilfeller enn de hadde regnet med av sviende øyne, rennende nese, kløing bakerst i ganen, nysing og tretthet. Det ble ikke funnet noen bivirkninger, og ingen av pasientene rapporterte at de hadde fått dårlig ånde i løpet av forsøksperioden.

Undersøkelsen ble gjort på 29 personer med pollenallergi som ble rekruttert av BBCs lokalradio for Sør-England. De ble bedt om å ta et kosttilskudd med allicin, som er et virkestoff i hvitløk, i 35 dager. De registrerte selv allergi-symptomene på en fem-punkts skala. Undersøkelsen ble publisert tidsskriftet The British Journal of Clinical Phytomedicine.

De frivillige ble bedt om å registrere symptomene den dagen de startet behandlingen, og hvor raskt de ble betydelig bedre. De tok tilskuddet to ganger daglig i forbindelse med måltider, i samsvar med rådene fra produsenten, skriver forskerne S. Stedman og P. Josling fra Herbal Healt Centre Battle UK i tidsskriftet.

De frivillige ble også fortalt at de kunne gå tilbake til å bruke vanlige allergimedisiner dersom de fikk kraftige angrep, og dette ble også registrert i dagboken. Mengden av pollen i luften ble overvåket ved hjelp av både lokale og nasjonale kilder i løpet av perioden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer