Hvor billig er DIN stasjon?

Prisingen kan være ulovlig, mener jussprofessor.

Hyggelige priser på Jet i Oslo før helga. Foto: Kristina Picard
Hyggelige priser på Jet i Oslo før helga. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den måten bensinprisene settes på i Norge, befinner seg i et juridisk grenseland, mener Erling Hjelmeng, jusprofessor ved Universitetet i Oslo.

- En binding av videresalgsprisen der hovedkontoret fastsetter den prisen forhandleren kan ta, er i utgangspunktet ikke lovlig, sier han til Aftenbladet.

Hjelmeng viser til at konkurranselovens paragraf 10 forbyr samarbeid som begrenser konkurranse. Hvis loven brytes, kan Konkurransetilsynet ilegge bøter.

Han mener det må være opp til selskapene å dokumentere overfor Konkurransetilsynet at praksisen er gunstig for konkurransen. Hva skjer egentlig hvis du fyller feil drivstoff?

Hjelp oss å rapportere

DinSide har lenge jobbet med å sette fokus på sunn konkurranse mellom bensinstasjonene, blant annet ved hjelp av våre frivillige bensinrapportører. DinSides bensin- og dieselprisliste samles inn av en lang rekke frivillige lesere. Rapportørene legger prisene direkte inn i våre database døgnet rundt.

Prisene vil synes i prislisten 24 timer fra de kommer inn til oss. I helgene synes prisene lenger. Priser rapportert fredag og lørdag ligger ute frem til natt til mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer