Hvor billig er DIN stasjon?

Prisingen kan være ulovlig, mener jussprofessor.

Hyggelige priser på Jet i Oslo før helga. Foto: Kristina Picard
Hyggelige priser på Jet i Oslo før helga. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den måten bensinprisene settes på i Norge, befinner seg i et juridisk grenseland, mener Erling Hjelmeng, jusprofessor ved Universitetet i Oslo.

- En binding av videresalgsprisen der hovedkontoret fastsetter den prisen forhandleren kan ta, er i utgangspunktet ikke lovlig, sier han til Aftenbladet.

Hjelmeng viser til at konkurranselovens paragraf 10 forbyr samarbeid som begrenser konkurranse. Hvis loven brytes, kan Konkurransetilsynet ilegge bøter.

Han mener det må være opp til selskapene å dokumentere overfor Konkurransetilsynet at praksisen er gunstig for konkurransen.Hva skjer egentlig hvis du fyller feil drivstoff?

Hjelp oss å rapportere

DinSide har lenge jobbet med å sette fokus på sunn konkurranse mellom bensinstasjonene, blant annet ved hjelp av våre frivillige bensinrapportører. DinSides bensin- og dieselprisliste samles inn av en lang rekke frivillige lesere. Rapportørene legger prisene direkte inn i våre database døgnet rundt.

Prisene vil synes i prislisten 24 timer fra de kommer inn til oss. I helgene synes prisene lenger. Priser rapportert fredag og lørdag ligger ute frem til natt til mandag.

Vi samler inn pumpeprisen for 95 oktan blyfri bensin, altså den prisen du betaler om du ikke har kort eller avtaler med stasjonen.

I perioder med lokal priskrig kan stasjonene endre priser flere ganger om dagen. Vi garanterer derfor ikke at den prisen våre rapportører har notert, gjelder når du kommer frem til stasjonen.

Finner du ikke din stasjon? Slik kan du være med og rapportere

Billigste nå

Slik ser topp 10 på laveste dieselpriser ut akkurat nå. Hvis du savner din stasjon, kan du legge den inn og være med og rapportere.

Hvor billig er DIN stasjon?


Ved å klikke på lenkene nedenfor finner du alltid de siste innrapporterte prisene. Slik blir det lettere å finne ut hvor du bør dra for å fylle.

Gå rett til alle bensinprisene

Gå rett til alle dieselprisene

Prøv kalkulatoren: Lønner det seg å kjøre til billigste stasjon?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer