Hvor blir det av Keep-it?

Produktet som skulle vise den reelle holdbarheten på matvarer ble lansert for over ett år siden. Siden har det vært stille.

Så langt er det bare to produkter fra Nordfjord som har en Keep-it holdbarhetsindikator, men flere ferskvarer skal få en slik i løpet av høsten. Foto: Berit B. Njarga
Så langt er det bare to produkter fra Nordfjord som har en Keep-it holdbarhetsindikator, men flere ferskvarer skal få en slik i løpet av høsten. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i mars i fjor ble holdbarhetsindikatoren Keep-it lansert med brask og bram, og i slutten av mai år vant indikatoren innovasjonsprisen 2013 Campus Ås.

Produktet skal vise riktigere holdbarhet på en matvare, for å unngå at brukbar mat blir kastet.

Over ett år etter lanseringen er indikatoren imidlertid fortsatt ikke å se på flere matvarer i dagligvarebutikkene, enn den samme kjøttdeigen fra Nordfjord som hadde æren av å være først ute.

>> Nå vil de ta Rema 1000

Keep-it på flere ferskvareprodukter

Utvikling av ny teknologi tar tid og krever grundighet, ifølge daglig leder Christian Salbu Aasland i Keep-it Technologies. Det er hans forklaring på hvorfor det tar tid å få holdbarhetsindikatoren på flere produkter i butikkene.

Innen kort tid kan forbrukerne nå finne holdbarhetsindikatoren på flere matvarer enn kjøttdeigen fra Nordfjord.

– Utover høsten vil Keep-it komme på flere ferskvareprodukter, og det er forskjellige kjøtt- og fiskevarer som i første omgang vil ta i bruk indikatoren forteller Aasland.

Disse matvarene prioriteres ifølge Aasland ettersom dette er de dyreste matvarene, som samtidig krever kontrollerte kjøleforhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer