- Hvor bra er blodtypedietten?

- Er det gjort vitenskapelige undersøkelser som understøtter blodtypedietten? spør en kvinne - som lurer på om det er mulig å forebygge sykdommer gjennom kosthold. Ernæringsfysiolog Hanna Hånes svarer.

Publisert
Sist oppdatert

Kjære Hanna
Er det gjort vitenskapelige undersøkelser som understøtter blodtypedietten? Hvor anerkjent er denne? Jeg er mest interessert i hvorvidt kostholdet er med på å forebygge sykdommer, og ikke så mye slankeaspektet.

Boken inneholder jo også noen spådommer for hvilke krefttyper du kan utvikle utifra blodtype, og om du har gode eller dårlige prognoser. Hva er ditt syn på at denne type diett?
Med vennlig hilsen Trine

Kjære Trine
Hvis du er frisk, er det absolutt ingen grunn til å forsøke blodtypedietten.

Blodtypedietten er dårlig dokumentert, den er mye basert på teorier. Og teorier er som vi vet alltid noe annet enn praksis. Enkelte av teoriene som blodtypedietten er basert på, er dessuten meget tvilsomme.

Jeg ser på blodtypedietten som en godt markedsført motediett. For den som har stor tro på denne dietten, og som har en sykdom som man tror dietten hjelper mot, er det mulig å legge opp et akseptabelt kosthold. Men det krever stor innsats. Det er også lett å trå feil og spise en ubalansert kost med mangel på næringsstoffer.
Hilsen Hanna Hånes

 

Mozon.no, 03.10.02

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer