Hvor bra fungerer mCASH?

Vi har prøvd mobilbetalingstjenesten som lover deg 50 kroner gratis.

PÅ HUGGET: mCASH kommer med store ord på store reklameplakater i disse dager. Dinside har prøvd tjenesten for å se om de holder vann.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
PÅ HUGGET: mCASH kommer med store ord på store reklameplakater i disse dager. Dinside har prøvd tjenesten for å se om de holder vann. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert sett reklamene. Hvor mobilbetalingstjenesten mCASH tilbyr 50 kroner bare du laster ned appen deres.

Kanskje du har sett reklamefilmen, også. Hvor det hevdes at du kan la lommeboka ligge igjen hjemme, bare du har med mobilen.

Men har vi virkelig kommet så langt med mobilbetaling at telefonen er alt vi trenger?

Nei, absolutt ikke, mener vi i Dinside.

Her er reklamefilmens mange påstander, hvorfor vi mener disse ikke holder vann og hva mCASH tenker om sin egen tjeneste.

#1: «mCASH er trygt koblet til bankkonto og kredittkort.»

Etter å ha lastet ned appen og opprettet en bruker, med alt fra adresse til fødselsnummer, kan du koble til Visa eller Mastercard-kort. Dette går smertefritt.

Men for å koble til bankkontoen din, noe du må for å få penger «ut av appen», må vi gjennom en smertefull prosess på vår Android-telefon. Appen anbefaler å identifisere deg med BankID, noe det viser seg at du . Så du må laste ned BankID-appen og finne frem kodebrikken din, også.

Dessverre ser det ut til at BankID-appen og mCASH-appen har et kjølig vennskap. Selv måtte vi nemlig vente i 20 minutter før vi fikk det til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer