Hvor ekkelt er det?

Bare godt, eller russisk godterullett?

Illustrasjonsbilde. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Illustrasjonsbilde. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at du tenker på hva du putter i munnen, men i hvilken grad? Mange av oss er skeptisk til melk som går ut samme dag, eller ketchup som går ut om en uke (dette fordi den i utgangspunktet har så lang holdbarhet).

Men har du tenkt på hva du putter i smågodtposen?

"Frambud av uemballerte baker- og sukkervarer for selvbetjening innebærer en risiko for at disse kan tilføres helsefarlig smittestoff," skrev Mattilsynet i et brev til matbutikker og bakerier i region Trondheim i 2006. De skrev brevet fordi de ønsket at butikkene skulle utbedre sine rutiner i forhold til uemballert godteri og bakverk.

Les også: Prisen er viktigere enn innholdet

Flere faktorer ved smågodtet gjør oss skeptiske, selv om vi titt og ofte fyller opp papirposen med krokodiller, melkepletter, skumputer og karamellfudge. Vi har bedt Mattilsynet, ved seksjonssjef Solveig Almaas, og Candy King, ved daglig leder Trygve Nielsen, svare på våre bekymringer.

  • Datostemplingen er på boksen, og (naturligvis) ikke på godtet. Vil betjeningen da merke at godteriet har gått ut på dato?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer