Hvor er bakteriesmitten størst?

Ekspertene gir deg lista.

Å dele vannflaske gir høy risiko for sykdomssmitte.  Foto: Colourbox
Å dele vannflaske gir høy risiko for sykdomssmitte. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange forbinder bakterier og virus med sykdom, men de aller fleste bakteriene er imidlertid meget nyttige for oss, da de styrker vårt immunforsvar.

Forskning har vist at barn med mange søsken og barn som går i barnehage, de som er mest utsatt for såkalte ufarlige bakterier, har mindre risiko for å få allergier og astma. Les også: Du kan bli feit av bakterier - Vi har fått en eksplosjon av barn med allergiske plager i Norge. Problemet er bakterier som vi har fjernet, ikke de som er til stede, har lege og forsker Ola Storrø tidligere uttalt til forskningsrådet.no.

Avisa Chicago Tribune ba flere ulike eksperter om å vurdere sykdomsrisikoen i møtet med "hverdagslige bakterier". Her er hva de sier:

Barnet ditt drikker skittent badevann:

-Det gjør ingenting dersom det er barnets egen urin eller avføring i vannet. Og skulle det være en annens er det likevel bare minimal risiko for sykdomsmitte.

- Risikoen er større dersom et barn nyser på et annet, sier Harley Rotbart, en spesialist på smittsomme sykdommer.

Risiko: minimal

Poden spiser skitt:

Husk, ikke alle bakterier er dårlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer