Hvor er hodepinen billigst?

Vi har sjekket priser på legemidler på apotek, i butikk og i 24-timerskioskene. Se hvor det lønner seg å gå når du er syk.

Publisert
Sist oppdatert

To liter melk, Dagbladet og en pakke Paracet

Dagligvarehandelens andel av reseptfrie legemidler som selges både i apotek og dagligvarehandelen øker. I de tre første kvartalene i fjor var andelen 37 prosent, mot 31 prosent i den samme perioden i 2005, ifølge Folkehelseinstituttet.

Det er praktisk å kunne plukke med seg Paracet eller nesespray når en er i butikken. Men lønner det seg?

Les også: Syke apotekpriser

Vi sjekket hvilke vanlige legemidler en får kjøpt i kiosker og dagligvarehandeler, og fant 7 sammenlignbare produkter.

Som tabellen under viser, er det mye å spare på å handle disse legemidlene i en dagligvareforretning, fremfor på et apotek. Totalt, på disse syv varene, betaler en 37 prosent mer på apoteket enn i dagligvarebutikken.

Forskjellen på den døgnåpne kiosken og apoteket er mye mindre, men en sparer likevel 6 prosent dersom en handler på 7 - 11.

Spar mest på røykeslutt

Det er aller mest å spare for dem som vil ha hjelp til å stumpe røyken. Her er det hele 20 kroner i forskjell mellom apotek og butikk, og det er her den enkelte forbruker vil ha det største konsumet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer