Hvor får du billigst frukt og grønt?

Kiwi har momsreduksjon, men er de billigst? Vi har svaret!

(Illustrasjon: Per Ervland)
(Illustrasjon: Per Ervland) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kiwi og Rema 1000 er billigst på frukt og grønt. Det viser DinSides omfattende prisundersøkelse av 10 store butikkjeder.

Kiwi kommer aller best ut. Der kostet frukten 487 kroner, mot 503 kroner på Rema, som ligger på 2. plass.

Bunnpris kommer på 3. plass. Der kostet handlekurven cirka en 50-lapp mer enn i den billigste butikken.

I denne testen var det altså Coop Prix, sammen med Joker og Ica Supermarked, som tilbyr den dyreste kurven med frukt og grønt.

Se hele pristabellen >>

Vil stoppe momsrabatten

Kiwi har det siste året skrytt av at de har senket prisene i frukt- og grønnsaksdisken. rettere sagt, har Kiwi kuttet 14 prosent (tilsvarende momsen) av prisen de tenker seg at de vanligvis ville hatt på varene.

Forrige uke gikk Forbrukerombudet ut og ville sette en stopper for hele kampanjen, fordi de ikke liker måten Kiwi beregner prisreduksjonen på. De har kalt matvaregioganten inn på teppet for å bevise at de virkelig har kuttet prisene med 14 prosent.

Da DinSide samlet inn prisene på frukt og grønnsaker, skrev vi også ned førprisene til Kiwi, det vil si de prisene Kiwi oppgir at de ville hatt, hvis de ikke hadde kjørt momskampanjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer