Hvor går grensen for trakassering på jobb?

Nakenkalender, porno og sexvideoer til de ansatte: Ja, dette er trakassering, sier Likestillingsombudet.

TRAKASSERING? En arbeidsgiver har som plikt å forhindre trakassering på jobb. Dermed kan en nakenkalender faktisk være problematisk. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TRAKASSERING? En arbeidsgiver har som plikt å forhindre trakassering på jobb. Dermed kan en nakenkalender faktisk være problematisk. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At man ikke skal bli trakassert på jobb, høres kanskje ut som en selvfølge, men slik er det nødvendigvis ikke.

En kikk på klagesakene til Likestillingsombudet (LDO), bekrefter at det ikke er alle arbeidsgivere eller sjefer som har samme oppfattelse av hva som er innafor, og ikke minst, hva som ikke er det, på en arbeidsplass.

Som å dele en sexvideo av seg selv med alle ansatte ...

LES OGSÅ: Jo, du kan bedre jobbsjansene dine!

Nakenbilder og sexvideo

I en klagesak til LDO i 2015, var det nettopp trakassering det ble klaget på. Den eneste kvinnelige ansatte ipå en arbeidsplass hvor resten av de ansatte var menn, inkludert daglig leder, følte seg trakassert på grunn av at hun var kvinne.

Tilfellene hun klaget inn for LDO, var mange, og det var daglig leder som sto bak flere av episodene som regnes som trakasserende:

Blant annet lastet han ned nakenbilder på firmaets dropbox, hvor han selv hadde sex med en kvinne. Han sendte også ut e-post til de ansatte, merket «assdayhasarrived», for å minne alle om å sende inn timelister, som var den kvinnelige ansattes ansvarsområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer