Test av app: Too good to go

Hvor godt fungerer Too good to go?

Appen Too good to go skal bidra til å forhindre matsvinn. Vi har satt den på prøve.

RIMELIG MAT: Med appen Too good to go får du mat for en billig penge. Det kan også bli noen overraskelser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
RIMELIG MAT: Med appen Too good to go får du mat for en billig penge. Det kan også bli noen overraskelser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

I 2015 ble det kastet 350.000 tonn mat, viser tall fra Matsvinn.no. 74.404 tonn av dette matsvinnet sto matindustribedriftene bak, selv om det er forbrukerne som kastet aller mest mat.

Samtidig dukker det stadig opp initiativ som skal bekjempe matsvinn, hvor appen To good to go kommer inn i bildet, som vi tidligere har hatt gode erfaringer med i storbyen London.

Spørsmålet er hvor godt det fungerer å bruke appen i Norge, som selger deg overskuddsmat fra spisestedene til en billig penge. Det har vi prøvd å finne ut for deg.

Slik fungerer appen

Appen Too good to go fungerer på følgende måte:

Slik har vi testet Too good to go

Vi har handlet mat fra åtte spisesteder i Oslo, Råde, Vestby, Drammen, Jessheim, Råholt og Gardermoen, deriblant på bakeri, restaurant, veikro, hotell og bensinstasjon.

Deretter har vi vurdert maten vi fikk opp mot prisen, som varierer fra sted til sted, og forventningen ut ifra det vi ble lovet i appen.

I testen har vi gitt en vurdering av maten på hvert spisested, og bruk av appen generelt.

Du går inn i ditt område og velger spisestedet du ønsker å kjøpe overskuddsmat fra - altså mat de ikke har fått solgt eller brukt i løpet av sin servering. I appen kjøper du og betaler for ditt måltid, før du henter maten på det angitte hentetidspunktet.

Spisestedet gir generell info om hva maten kan bestå av, men dette vil kunne variere med tanke på hvilken mat som er blitt til overs den spesifikke dagen.

Vi har kjøpt mat fra åtte spisesteder i og rundt Oslo, for å se hvordan tjenesten fungerer i praksis.

Maten vi fikk var alt fra veldig bra, og fristet til gjentakelse - til temmelig stusslig.

Under kan du lese vår dom over maten vi fikk på de åtte stedene, samt en vurdering av vår totalopplevelse med appen.

Aanerud Bakeri - Jessheim

 • Pris: 35 kroner.
 • Appen lover: Kom og redd en forundringspose med deilig bakverk. Innholdet kan variere.
 • Hentetidspunkt: 20:45 - 21:00.
Aanerud bakeri, Jessheim. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Aanerud bakeri, Jessheim. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Alt var velsmakende og ferskt, med unntak av de to hvetebollene, som var litt tørre. Med tanke på prisen var dette likevel vel verdt 35 kroner, og det fristet absolutt til gjentakelse.

Kanel Café - Råholt

Kanel Café, Råholt. Foto: Berit B. Njarga
Kanel Café, Råholt. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
 • Pris: 35 kroner.
 • Appen lover: Forundringspose fylt med gode bakervarer. Innholdet kan variere.
 • Hentetidspunkt: 19:45 - 20:00.

Posen inneholdt to store baguetter, to fine rundstykker, et wienerbrød, en rosinbolle og et skolebrød.

Bakervarer som ikke føltes "tørre", men virket ferske og fine, og absolutt valuta for pengene med tanke på mengden bakervarer. Dette stedet kan vi absolutt anbefale å prøve.

Råde bakeri og konditori

 • Pris: 35 kroner.
 • Appen lover: Forundringspose med dagens overskuddsmat fra Råde bakeri.
 • Hentetidspunkt: 19:30 - 20:00.
Råde bakeri og konditori. Foto: Kristin Sørdal
Råde bakeri og konditori. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Hyggelig betjening og vi får velge oss ett brød, to stk finbakst-varer og ett stykk påsmurt fra kjøledisken. Flere brød å velge mellom, både grovt og fint, og flere typer finbakst. Vi fikk med oss grovbrød, to kanelsnurrer og et grovt horn med ost og skinke. Selv om vi får mindre mengde bakervarer enn på de andre bakeriene, trekker det opp at vi får velge hvilke produkter vi vil ha.

Circle K - Drammen

Circle K, Drammen. Foto: Andreas H. Carlsen
Circle K, Drammen. Foto: Andreas H. Carlsen Vis mer
 • Pris: 39 kroner.
 • Appen lover: Kjøp en forundringspose via appen. Det står ikke spesifisert hva slags type mat man får.
 • Hentetidspunkt: 21:00 - 21.30.

Vi fikk utlevert én grov bagett med ost og skinke, ett stort skolebrød, tre sjokoladeboller, en kanelsnurr og en criossant med sjokolade - dette er nok til å mette to personer.

Skinken og osten på bagetten er riktignok preget av å ha ligget luftig hele dagen, og bollebaksten er litt seig etter en lang dag i disken, men helt ok smak.

Starbucks - Aker brygge, Oslo

 • Pris: 29 kroner.
 • Appen lover: Lykkepose som kan inneholde en miks av Club Ciabatta, kanelboller, muffins, croissanter, focaccia eller liknende.
 • Hentetidspunkt: 21:50 - 22:00
Starbucks, Oslo. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Starbucks, Oslo. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Alt var ferskt og godt, vi hadde kanskje forventet noe annet enn det halve rundstykket med brunost, men ellers var det ikke noe å si på innholdet i posen med tanke på prisen.

Scandic Oslo Airport - Gardermoen

Scandic Oslo Airport. Foto: Berit B. Njarga
Scandic Oslo Airport. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
 • Pris: 35 kroner.
 • Appen lover: Deilig overskuddsmat fra Scandic Oslo Airports lunsjbuffet.
 • Hentetidspunkt: 14:00 - 17:00.

I resepsjonen ligger maten vår og venter i et kjøleskap, og består av én karbonade, tre blomkålbilter, fløtegratinerte poteter, ris og kjøtt. Det er mye mat, nok til middag til en veldig sulten person. Og selv om maten er litt trist i fargen, smaker det absolutt greit.

Passer best som mat du plukker opp når kjører fra jobb og er lite lysten på å lage middag - maten må tross alt varmes opp før den spises. Veldig fleksibelt hentetidspunkt er også et pluss.

Jaipur indisk restaurant - Oslo

 • Pris: 45 kroner.
 • Appen lover: Mat fra lunsjbuffeten, innholdet kan variere og bestå av alt fra mix-vegetarretter eller mix kjøttretter av kylling, lam og biff, ris er alltid inkludert.
 • Hentetidspunkt: 15:15 - 16:00
Jaipur, Oslo. Foto: Berit B. Njarga
Jaipur, Oslo. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Pluss for at man får varm mat, som kan spises på en benk i nærheten eller liknende. Maten er ok på smak, men inneholder kun to små kjøttbiter, og heller ikke så mye linser og bønner. Dermed blir det mest ris og saus, og en litt høy pris med tanke på hva man faktisk får. Fristet ikke til gjentakelse.

Marché - Vestby

 • Pris: 35 kroner.
 • Appen lover: Gode bakevarer som vafler og påsmurte rundstykker.
 • Hentetidspunkt: 19:45 - 20:00.
Marché, Vestby. Foto: Kristin Sørdal
Marché, Vestby. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vi fikk beskjed om at vi kunne ta med oss to vaffelplater og et wienerbrød. Selv om wienerbrødet var helt ok, føltes de halvlunkne, altfor søte og litt-harde-i-kantene-vaflene som en kjip handel.

Ikke verdt pengene eller turen innom.

Dette syns vi om Too good to go

Appen generelt er en god idé, som fortsatt har noen svakheter. Én av disse er antall spisesteder som er tilknyttet appen - på veldig mange litt mindre steder i Norge, som det tross alt er en del av, er det et veldig dårlig utvalg av spisesteder å kjøpe mat fra. Her tror vi det er et stort potensiale, og flere spisesteder kan gjøre appen bedre.

Vi opplevde også at de spisestedene som faktisk er med, selger unna maten veldig tidlig på dagen. Allerede i 09:30-tida var de fleste spisesteder i oslo, som har et større utvalg å velge i, utsolgt. Vil du sikre deg mat fra et spesielt sted, ser det altså ut til at du må sitte klar ved midnatt. Dette gjør også tjenesten lite fleksibel, som igjen krever en del planlegging for å faktisk få brukt tjenesten. En del av spisestedene har også veldig korte hentetidspunkter, som også krever planlegging.

Bruk av appen forutsetter at du er innstilt på å spise det du får og ikke nødvendigvis får velge selv - dette kan variere veldig fra sted til sted.

Appen generelt er enkel å bruke, og kartfunksjonen er praktisk for å se etter spisesteder i nærheten.

BILLIG MAT I NÆRHETEN? Kartfunskjonen til Too good to go er praktisk for å se etter spisesteder som tilbyr mat i nærheten. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BILLIG MAT I NÆRHETEN? Kartfunskjonen til Too good to go er praktisk for å se etter spisesteder som tilbyr mat i nærheten. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer