Hvor godt passer du på deg selv?

Datatilsynet ber oss om å passe godt på lommeboken og personlige dokumenter.

PERSONLIG: Har du legitimasjon i lommeboken din? Da bør du spesielt godt vare på den. Et bankkort kan erstattes, men du får ikke like lett et nytt personnummer. Foto: Colourbox.com
PERSONLIG: Har du legitimasjon i lommeboken din? Da bør du spesielt godt vare på den. Et bankkort kan erstattes, men du får ikke like lett et nytt personnummer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 28. januar, blir den internasjonale personverndagen markert over hele Europa. Dagen skal minne folk på hvor viktig det er å ta vare på personlig informasjon, som for eksempel fødselsnummer.

Datatilsynet og Norsk Senter for informasjonssikring (Norsis) markerer dagen ved å lansere en internasjonal utgave av den meget populære ID-testen. Testen består av et spørreskjema, som kartlegger hvor flink du er til å ta vare på dine personlige data.

Her kan du blant annet finne ut om lommeboken din er godt nok sikret, eller om du legger for mye informasjon om deg selv ut på sosiale nettsteder som Facebook.

Ta selvtesten her: Norsk utgave / Ny, engelsk utgave

Du får regningen

DinSide har de siste månedene skrevet mye om de mulige konsekvensene av å la personlig informasjon komme på avveie.

Blant annet har vi skrevet hvor forbløffende enkel det er for frekke svindlere å misbruke fødselsnummeret ditt til å tilegne seg produkter til en verdi av flere tusen kroner.

Gjennom Netcoms og Telenors nettbutikker kan ID-tyvene gå berserk med fødselsnummeret sitt, og bestille telefoner og datamaskiner - mens regningen blir sendt til din postkasse!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.