Hvor gunstige er de nye boliglånsrentene?

Vi har sammenlignet bankenes nedjusterte renter med konkurrentene.

BILLIGST? Flere av bankene setter ned boliglånsrenten i disse dager. Likevel kommer de ikke nødvendigvis ut som det rimeligste alternativet. Foto: BERIT B. NJARGA
BILLIGST? Flere av bankene setter ned boliglånsrenten i disse dager. Likevel kommer de ikke nødvendigvis ut som det rimeligste alternativet. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har flere av bankene, deriblant storbankene Nordea og DNB, satt ned sine boliglånsrenter. Men hvor billige er de egentlig etter å ha justert ned renta, sammenlignet med andre aktører?

Det har vi tatt en nærmere kikk på.

Les også om at det nå blir vanskeligere å få innvilget en spesiell type boliglån.

Storbankene kutter i flokk

Storebrand, Skandiabanken, Nordea, DNB og BN Bank er blant bankene som har varslet at de justerer ned boliglånsrentene sine nå, og for enkelhets skyld har vi sett på tilbudene fra disse opp mot tilbudene fra øvrige banker.

Vi har gjort to søk på Finansportalen, ett for de som innfrir vilkår til boliglån for unge, og et for de som er blitt hakket eldre, for å se nærmere på hvor gunstige disse bankenes nye renter egentlig er.

Det er imidlertid flere banker som også har kuttet sine renter, sjekk med din bank før tar noen avgjørelser.

Nye kunder kan glede seg, men ...

For nye kunder vil disse rentene gjelde umiddelbart, mens eksisterende kunder får nedjustert sine boliglånsrenter i juni.

Finansportalens renteoversikt viser at rentenivået blant bankene med ny boliglånsrente er lavt. Men det at de har kuttet egne renter, betyr ikke nødvendigvis at de er billigst.

Det er forskjell innad blant bankene som har kuttet, og det finnes også enkelte, rimeligere alternativer.

Er du misfornøyd med boliglånsrenten, uansett hvor du måtte være kunde i dag, anbefaler daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen at du gjør følgende:

- Sjekk Finansportalens oversikter, og prut på boliglånsrenta di!

I og med at nye kunder får bedre rente enn eksisterende, kan det være smart å prute, også selv om du ikke har tenkt å bytte bankforbindelse.

Les også: Her betaler du 15.000 kroner i gebyr på boliglånet ditt

Lavt rentenivå

Her er de nye boliglånsrentene til fem av bankene som har justert ned renta:

  • BN Bank: 3,53 prosent
  • Storebrand: 3,54* eller 3,76 prosent
  • Skandiabanken: 3,55 prosent
  • DNB: 3,77 prosent
  • Nordea: 3,82
*Gjelder Fordelskunder

Av disse fem er det BN Bank, som varslet om sin nedjusterte rente fredag, som har lavest effektiv boliglånsrente på 3,53 prosent.

BN Bank er tett fulgt av Storebrands fordelskunder som får 3,54 prosent rente samt Skandiabanken med ny boliglånsrente på 3,55 prosent.

Vårt søk i Finansportalen viser at av de landsdekkende bankene er BN Bank rimeligst, tett fulgt av Skandiabanken og Storebrand.

Gjensidige og SkagerakDirektebank er blant bankene som har lavere rente enn DNB og Nordea, selv etter sistnevntes nedjustering av renten.

Vær også obs på at lokale aktører kan ha gunstigere rente. Det samme gjelder om du er medlem i spesielle organisasjoner, som også i mange tilfeller gir det muligheter for enda lavere rente. Disse rentene har vi ikke tatt med i sammenlikningen.

Billige ungdomslån

De fem bankene vi har sett nærmere på, har naturlig nok også justert ned sin boliglånsrente for unge lånekunder:

  • Storebrand: 3,51 prosent
  • DNB: 3,56 prosent
  • Nordea: 3,51 og 3,61 prosent
  • Skandiabanken: 3,55 prosent*
  • BN Bank: 3,61 prosent
*Skandiabanken har ikke egne boliglån for unge.

Kun SkagerakDirekte av landsdekkende banker har en lavere effektiv rente enn bankene som har kuttet sine renter, de byr nå på 3,477 prosent.

Det fins også her enda rimeligere alternativer, men dette avhenger av medlemskap i medlemsorganisasjonene Tekna, NITO, YS, LO eller Akademikerne, eller geografisk tilhørighet.

Vi har gjort følgende søk på Finansportalen: Boligverdi 2,67 millioner, boliglån 2 millioner (75 prosent), 25 års nedbetaling.

Les også: Se hva som avgjør hvor mye eller lite du får i boliglån

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer