Hvor gunstige er de nye boliglånsrentene?

Vi har sammenlignet bankenes nedjusterte renter med konkurrentene.

BILLIGST? Flere av bankene setter ned boliglånsrenten i disse dager. Likevel kommer de ikke nødvendigvis ut som det rimeligste alternativet. Foto: BERIT B. NJARGA
BILLIGST? Flere av bankene setter ned boliglånsrenten i disse dager. Likevel kommer de ikke nødvendigvis ut som det rimeligste alternativet. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har flere av bankene, deriblant storbankene Nordea og DNB, satt ned sine boliglånsrenter. Men hvor billige er de egentlig etter å ha justert ned renta, sammenlignet med andre aktører?

Det har vi tatt en nærmere kikk på.

Les også om at det nå blir vanskeligere å få innvilget en spesiell type boliglån.

Storbankene kutter i flokk

Storebrand, Skandiabanken, Nordea, DNB og BN Bank er blant bankene som har varslet at de justerer ned boliglånsrentene sine nå, og for enkelhets skyld har vi sett på tilbudene fra disse opp mot tilbudene fra øvrige banker.

Vi har gjort to søk på Finansportalen, ett for de som innfrir vilkår til boliglån for unge, og et for de som er blitt hakket eldre, for å se nærmere på hvor gunstige disse bankenes nye renter egentlig er.

Det er imidlertid flere banker som også har kuttet sine renter, sjekk med din bank før tar noen avgjørelser.

Nye kunder kan glede seg, men ...

For nye kunder vil disse rentene gjelde umiddelbart, mens eksisterende kunder får nedjustert sine boliglånsrenter i juni.

Finansportalens renteoversikt viser at rentenivået blant bankene med ny boliglånsrente er lavt. Men det at de har kuttet egne renter, betyr ikke nødvendigvis at de er billigst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer