Temperatur på jobb

Hvor kaldt kan det være på kontoret?

Fryser du på jobb? Dette gjør du om temperaturen på arbeidsplassen blir et problem.

KALDT PÅ KONTORET? Det sier seg selv at det blir vanskelig å jobbe om det er for kaldt - ikke minst om du må beholde vottene på ... Foto: Kristin Sørdal
KALDT PÅ KONTORET? Det sier seg selv at det blir vanskelig å jobbe om det er for kaldt - ikke minst om du må beholde vottene på ... Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplevd at det er så kaldt på jobb at du sliter med å få arbeidet gjort?

Kalde kontorer er en gjenganger, spesielt ved endringer i årstidene, men husk at arbeidsgiveren din må gjennomføre tiltak om det ikke blir bedre.

Hvor kaldt kan det være på jobb?

Vi har spurt Arbeidstilsynet om reglene for hvor kaldt det kan være på kontoret, og hva man gjør om det er for kaldt.

Beate Karlsen ved svartjenesten i Arbeidstilsynet, forteller Dinside at det ikke er noen faste temperaturgrenser i lover og forskrifter.

- Arbeidstilsynet anbefaler at temperaturen holdes under 22°C ved fysisk lett innearbeid i perioder med oppvarmingsbehov. Temperatur under 19° eller over 26° skal unngås, sier Karlsen, og legger til at det kan være svært ubehagelig når det er for varmt eller for kaldt på arbeidsplassen.

- Det er arbeidsgivers plikt å sørge for at klimaet er fullt forsvarlig med hensyn til blant annet temperatur. Hva dette innebærer kan være en vurderingssak i hvert enkelt tilfelle, sier Karlsen.

Kan man gå hjem hvis det er for kaldt på jobb?

Karlsen forteller videre at dersom man synes temperaturen ikke er tilfredsstillende, eller går ut over helsa, bør arbeidstakeren i første omgang ta det opp med verneombudet på jobb, eventuelt direkte med leder, og vise til Arbeidstilsynets informasjon på nettsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer