Hvor lenge må du vente på time hos fastlegen?

Du skal normalt ha time innen fem arbeidsdager.

VANSKELIG Å FÅ TIME HOS FASTLEGEN? I prinsippet skal du vente i maks fem arbeidsdager på time hos fastlegen. Foto: MASKOT/NTB SCANPIX
VANSKELIG Å FÅ TIME HOS FASTLEGEN? I prinsippet skal du vente i maks fem arbeidsdager på time hos fastlegen. Foto: MASKOT/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2012 kunne Helsedepartementet melde at Fastlegeforskriften blant annet skulle gjøre det raskere å få time. Nærmere bestemt skulle man normalt få time hos fastlegen innen fem arbeidsdager.

Vår erfaring er derimot at det kan ta langt mer tid enn dette - i tillegg til lang ventetid på venterommet. Men er det noe man kan gjøre om ventetiden er for lang?

Dette avgjør om du får time

Om man faktisk får time innen fem arbeidsdager henger sammen med kapasiteten i fastlegeordningen, som kommunen er ansvarlig for, forteller avdelingsdirektør Jan Magne Linnsund i Helsedirektoratet.

Han legger til at det også kan være andre faktorer som påvirker tilgjengeligheten til fastlegene.

- Legen er normalt ikke tilstede i perioder på grunn av ferie, kursing og annet vanlig fravær. I perioder kan også kapasiteten være sprengt på grunn av andre forhold, som ved influensaepidemier og liknende. De fleste leger har også andre allmennmedisinske oppgaver som helsestasjon, sykehjemslege og liknende som også øker ventetiden utover fem dager, sier avdelingsdirektør Jan Magne Linnsund i Helsedirektoratet til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer