Hvor mye billigere er netthandel fra utlandet?

Vi sjekker Amazon.co.uk mot norske nettbutikker, både under og over 200-kronersgrensen.

FRA ENGLAND TIL NORGE: Amazon.co.uk sender gjerne varer til Norge. De ordner det til og med så du betaler moms og avgifter med én gang, på noen varer. Men det lønner seg ikke alltid.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FRA ENGLAND TIL NORGE: Amazon.co.uk sender gjerne varer til Norge. De ordner det til og med så du betaler moms og avgifter med én gang, på noen varer. Men det lønner seg ikke alltid. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide skriver opp og ned om netthandel fra utlandet og 200-kronersgrensen, men hva koster det i praksis å handle på utenlandske nettbutikker?

Fersk pristest – disse norske nettbutikkene er billigst

En favoritt blant mange over hele verden er Amazon. I Norge kan du handle fra ulike Amazon-butikker, men i denne testen bruker vi britiske Amazon.co.uk da leveringstiden kan bli raskere.

Vi har inkludert den reelle frakten i prisene, og velger varene som selges av Amazon selv, ikke via tredjeparter. For å sammenlikne bruker vi priser fra de største, norske nettbutikkene for den aktuelle kategorien. Dette er altså ikke en fullstendig pristest, men gir et bilde av hvorvidt det kan være noe å spare på å handle fra utlandet.

Og uten å avsløre alt: Det varierer.

Film

Mange av oss liker fortsatt å kjøpe film på fysisk format. Vi har sjekket priser på både enkeltfilmer og samlebokser, både på DVD og Bluray. Vi har også holdt oss under 200-kronersgrensen, for det viser seg at du får mye for en 200-lapp på Amazon.

  • Her kommer Amazon bedre ut enn Platekompaniet på samtlige produkter.
  • Det er ikke alltid store summer, for eksempel bare en femtilapp på Pacific Rim. På andre titler er det større forskjell, som de 224 kronene du sparer på å kjøpe hele Twilight-sagaen fra England.
  • Husk at du risikerer å miste norsk tekst på filmer man kjøper utenlands.
  • Kan det lønne seg å kjøpe film fra Amazon? Ja!
Derfor hever ikke den nye regjeringen 200-kronersgrensen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer