Hvor mye billigere er snus i Sverige?

Halv pris sammenliknet med Norge.

BILLIGERE: De fleste snusere er fullstendig klar over at det lønner seg å handle over grensa. Faktisk er prisen omlag halvparten av den norske.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BILLIGERE: De fleste snusere er fullstendig klar over at det lønner seg å handle over grensa. Faktisk er prisen omlag halvparten av den norske. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med bacon og godteri, er tobakk en gjenganger på lister over hva nordmenn handler mest på svenskegrensa.

For selv om det blir stadig mindre vanlig, var det i 2014 fortsatt 31 prosent som brukte tobakk. 13 prosent røyka daglig, mens 9 prosent trengte den daglige snus.

De som har muligheten prøver ofte å handle tobakken utenfor norsk avgiftspolitikk for å spare penger. Men hvor mye billigere er egentlig snus i Sverige?

LES OGSÅ: Slett ikke sikkert sjefen din kan nekte deg å snuse i arbeidstida

Svenske snuspriser

Dinside har sjekket prisene i en klassisk svensk grensebutikk og i en norsk dagligvarebutikk for å se svaret sort på hvitt.

Her er resultatet:

Halve prisen

Det kommer neppe som noe sjokk at snus er betraktelig billigere i Sverige enn i Norge. Generelt kan man si at prisen er omlag halvparten av den norske.

Kjøper du kvoten på ti pakker vanlig General-porsjonssnus i Sverige, sparer du 420 kroner. Enkelte steder kan du også kjøpe rabatterte pakker med 15 snusdåser. Men dette er fem mer enn kvoten tillater.

- Disse pakkene er for svensker, svarte betjeningen i en tobakksbutikk da vi spurte hvorfor de selger dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer