Hvor mye får du i et vinglass?

Vår test avdekker stor variasjon i mengden vin per glass. Nye krav kan være løsningen.

DINSIDE HAR MÅLT: Vi fikk lange blikk da vi helte ut vinglass etter vinglass på Oslos serveringssteder. Målingene viser at variasjonen i mengden er svært stor, med Grei Kafé på den ene siden og Grand Café på den andre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DINSIDE HAR MÅLT: Vi fikk lange blikk da vi helte ut vinglass etter vinglass på Oslos serveringssteder. Målingene viser at variasjonen i mengden er svært stor, med Grei Kafé på den ene siden og Grand Café på den andre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bestiller du et glass øl på byen, er det som oftest 0,4 eller 0,5 liter du får. Blir du i tvil, kan du bare sjekke merkingen på glasset.

Bestiller du et glass vin på byen, aner du ikke hva du får. Du kan ikke lese det av glasset, og bartenderen tar det ofte på øyemål.

Dinside har derfor sjekket hvor mye vin du faktisk får, når du bestiller «Ett glass vin, takk!».

Les også: Glasset på skrå? Bunnslammet med? Se hvordan du skjenker det perfekte ølglass!

Stor variasjon

Vi besøkte ti serveringssteder i Oslo i alle prisklasser. Der bestilte Dinside ett glass husets rødvin og målte innholdet. Foreløpig ser vi bort fra hva slags vin som ble servert.

Konklusjonen ble raskt klar: Hvor mye et vinglass rommer varierer kraftig.

  • Det største vinglasset vi fikk (2,1 dl på Grei Kafé) rommet 50 prosent mer vinn enn det minste (1,4 dl på Grand Café).
  • Det dyreste vinglasset (92 kroner på Grand Café) var 56 prosent dyrere enn det billigste (59 kroner på Stolen Kafé).
  • Ser man heller på pris per mengde, kostet den dyreste vinen (66 kroner per dl på Grand Café) hele 128 prosent mer enn den billigste (29 kroner per dl på Grei Café).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer