Hvor mye har du spart?

TOBAKK: To måneder etter at røykeforbudet ble innført er det på tide med en oppsummering. Se hvor mye penger du har spart i vår røykekalkulator, enten du har sluttet helt — eller bare trappet ned.

Publisert
Sist oppdatert

Innføringen av røykeforbudet 1. juni har blitt fulgt med argusøyne av både røykere og ikke-røykere.

Spådommene om at forbudet skulle bli umulig å håndheve for utestedene har imidlertid ikke slått til. I følge NRK har nemlig ikke et eneste utested i Oslo, Bærum eller Skedsmo fått bot for brudd på røykeloven. Og dette til tross for gjentatte kontroller.

Enten du har stumpet røyken for godt – eller bare trappet ned på forbruket: Trykk her for se hvor mye du har spart siden 1. juni

Smertefritt

Sammen med Arbeidstilsynet har bydelsoverlege i St. Hanshaugen, Frantz Leonard Nilsen, ansvaret for 700 utesteder. Så langt har han altså ikke skrevet ut en eneste bot:

– Vi har ikke hatt en eneste klage fra publikum og er i det hele tatt møtt med velvilje og positive holdninger fra virksomhetene, så jeg må innrømme at det har gått enda mer smertefritt enn jeg hadde forestilt meg, sier Nilsen til NRK.

Kreativ utebransje

Det er likevel ingen tvil om at uteservering har blitt redningen for røykesugne nordmenn. Og utestedene har definitvt fulgt opp, det eksplosjonsaktige salget av varmeovner for å forlenge utesesongen er kanskje det beste eksempelet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer