Hvor mye kan du låne?

Skal du kjøpe ny bil, og er som de fleste andre avhengig av å lånefinansiere deler av kjøpet? Her kan du få hjelp til å finne de billigste lånene, og få vite hvor mye du kan låne.

Hvor mye kan du låne?
Publisert

En undersøkelse blant bilforhandlere og finansieringsinstitusjoner i Oslo viser store forskjeller i rentetilbudene. De beste tilbudene får du ved å henvende deg til forhandleren der du ønsker å kjøpe bilen. Kjøper du en bil i det private markedet, og må låne direkte av ett av de mange finansieringsinstitusjonene, kan du gå glipp av kampanjetilbud og egne fremforhandlede avtaler.

For å kunne få billigste rente, kan du ikke låne mer enn 65% av kjøpesummen, så dette fordrer en viss egenkapital. Trenger du et større lån, er dette også mulig, men da til en vesentlig høyere rente.

Store variasjoner i samme bank

En ringerunde til noen av hovedstadens bilforhandlere og låneinstitusjoner viser store forskjeller i rentenivået. Vi har ikke gjennomført en fullstendig undersøkelse, og det kan dermed forekomme både billigere og dyrere rentesatser enn det vi har funnet. Tallene er kun ment som en indikasjon på hva du som bilkjøper kan vente deg.

Litt overraskende var det at vi fant både det billigste og dårligste tilbudet akkurat nå i en og samme bank. ScandiaBanken tilbyr nå 6.75% (8.85% eff.) rente ved kjøp av en ny Nissan. Ønsker du derimot en brukt bil, må du opp i hele 8.95% (11.03% eff.).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer