Hvor mye koster dine uvaner?

Finn ut hvor mange tusenlapper du kaster ut av vinduet hvert år.

Med DinSides nye sløsekalkulator finner du lett ut hvor mye penger du sløser på godteri, brus, røyk og andre uvaner. (Illustrasjon: Kim Jansson)
Med DinSides nye sløsekalkulator finner du lett ut hvor mye penger du sløser på godteri, brus, røyk og andre uvaner. (Illustrasjon: Kim Jansson) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er lommeboken din alltid tom? Grøsser du hver gang du hører ordet rente? Da bør du sjekke DinSides sløsekalkulator, for å finne ut hvor enkelt du kan kutte kostnadene dine - og spare tusenvis av kroner hvert år.

>> Sløsekalkulatoren

Høy rente svir

Onsdag lot Svein Gjedrem og kompani renten stå stille. Men de aller største bankene har denne uken hevet renten som følge av den internasjonale finanskrisen.

Høyere rente svir hardt for folk med stort boliglån. Ifølge en undersøkelse utført av Visendi Omnibus svarer 28 prosent at de ikke tåler en renteoppgang på 1 prosent.

Og når avdragene blir for høye, må man kutte ned på luksusen.

Visendi Omnibus rapporterer at hele 35 prosent av nordmenn ønsker å redusere forbruket for å få bedre råd. Og det er ikke mye som skal til for at du ender opp å spare en god slump med penger.

Drikker du en halvliter cola om dagen, kaster du nærmere 4.400 kroner ut av vinduet i året. Er du en storrøyker og suger i deg en 20-pakning om dagen, slår du av nærmere 25.000 kroner i året. En taxitur i uken koster deg rundt 10.400 kroner i året (*)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer