Hvor mye koster dine uvaner?

Finn ut hvor mange tusenlapper du kaster ut av vinduet hvert år.

Med DinSides nye sløsekalkulator finner du lett ut hvor mye penger du sløser på godteri, brus, røyk og andre uvaner. (Illustrasjon: Kim Jansson)
Med DinSides nye sløsekalkulator finner du lett ut hvor mye penger du sløser på godteri, brus, røyk og andre uvaner. (Illustrasjon: Kim Jansson) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er lommeboken din alltid tom? Grøsser du hver gang du hører ordet rente? Da bør du sjekke DinSides sløsekalkulator, for å finne ut hvor enkelt du kan kutte kostnadene dine - og spare tusenvis av kroner hvert år.

>> Sløsekalkulatoren

Høy rente svir

Onsdag lot Svein Gjedrem og kompani renten stå stille. Men de aller største bankene har denne uken hevet renten som følge av den internasjonale finanskrisen.

Høyere rente svir hardt for folk med stort boliglån. Ifølge en undersøkelse utført av Visendi Omnibus svarer 28 prosent at de ikke tåler en renteoppgang på 1 prosent.

Og når avdragene blir for høye, må man kutte ned på luksusen.

Visendi Omnibus rapporterer at hele 35 prosent av nordmenn ønsker å redusere forbruket for å få bedre råd. Og det er ikke mye som skal til for at du ender opp å spare en god slump med penger.

Drikker du en halvliter cola om dagen, kaster du nærmere 4.400 kroner ut av vinduet i året. Er du en storrøyker og suger i deg en 20-pakning om dagen, slår du av nærmere 25.000 kroner i året. En taxitur i uken koster deg rundt 10.400 kroner i året (*)

Med andre ord kan du lett spare inn pengene du må betale for høy rente. Om du er villig til å lette litt på forbruket ditt.

Med DinSides flunkende nye sløsekalkulator kan du enkelt og greit finne ut hvor mye penger du bruker på dine uvaner i løpet av ett år.

>> Sløsekalkulatoren

Slik fungerer kalkulatoren

Med sløsekalkulatoren kan du selv bestemme hva du synes er sløsing. Synes du pengene du bruker på brus, er en nødvendighet, trenger du ikke fylle inn dette feltet. Mener du penger du bruker på restauranter, gir deg såpass mye tilbake at du neppe kan kalle det en uvane, setter du null kroner i dette feltet.

Kalkulatoren kommer ferdigutfylt med noen forslag til standardforbruk. Tallene kan du bruke som utgangspunkt for å beregne hvor mye du totalt sløser i løpet av året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer