Hvor mye mobildata trenger jeg?

Her ser du hvordan du kan sjekke databruk på iPhone, Android og Windows Phone.

DATAMONSTRE: Nordmenn bruker smartmobiler, og smartmobiler spiser data til frokost, middag og kvelds. De fleste bør derfor ha et abonnement med inkludert data hver måned, men ikke mer enn du faktisk bruker.  Foto: PLAINPICTURE / NTB SCANPIX
DATAMONSTRE: Nordmenn bruker smartmobiler, og smartmobiler spiser data til frokost, middag og kvelds. De fleste bør derfor ha et abonnement med inkludert data hver måned, men ikke mer enn du faktisk bruker. Foto: PLAINPICTURE / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det inkludert mobildata som skiller mobilabonnementene. Vi sjekka nylig prisene, og kort fortalt ser dagens marked slik ut:

Under 1 GB data: Under 100 kroner1 til 3 GB data: 100 til 200 kroner 3 til 10 GB data: 200 til 300 kronerInkludert mobildata angir hvor mange gigabyte (GB) du kan bruke hver måned uten å betale noe mer enn den faste månedsprisen. Bruker du mer enn abonnementet inkluderer, må du kjøpe nye datapakker eller betale per megabyte. Og som vi har fortalt: Det sistnevnte kan bli dyrt.

Men det er også dyrt å betale for noe du ikke bruker. Om du for eksempel bruker rundt 1 GB data i måneden, er det liten vits i å betale for en pakke som inkluderer 3 GB.

Heldigvis er det relativt enkelt å finne ut hvor mye data du bruker i måneden, helt uten å installere ekstra apper fra operatøren eller analysere telefonregninger – selv om begge disse metodene også vil fungere bra for mange.

LES OGSÅ: Her er Norges billigste mobilabonnementer

Finn dataforbruk på iPhone

iPhone har en funksjon som gjør det enkelt å finne ditt totale forbruk, men unødvendig tungvindt å finne ditt månedelige forbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer