Hvor mye skal du gi i gave?

Hvor mye er det vanlig å gi i konfirmasjonsgave, dåpsgave og bryllupsgave?

HVA ER DET VANLIG Å GI? Hva er det vanlig å gi i gave til konfirmasjon, bryllup og dåp? Her er noen anbefalinger. Foto: KRISTIN SØRDAL
HVA ER DET VANLIG Å GI? Hva er det vanlig å gi i gave til konfirmasjon, bryllup og dåp? Her er noen anbefalinger. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets konfirmanter er snart klare for fest, og det samme er en stor andel av årets bryllupspar. Men hva skal du egentlig gi i gave?

- Ingen skal føle seg forpliktet til å gi mer enn de har råd til, det er ikke noe hyggelig verken for mottakeren eller giveren. Anledninger som bryllup, konfirmasjon og dåp handler tross alt om veldig mye annet enn gaver, sier Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand, til Dinside.

Ta med andre utgifter i regnestykket!

Dette støttes også av forbrukerøkonomene Elin Reitan i Nordea og Silje Sandmæl i DNB.

- Det er ikke noe fasitsvar for hvor mye penger man skal bruke på konfirmanten, brudeparet, barnebursdager eller dåpsgave. Gi hva du selv mener er riktig og hva lommeboken tillater. Det er tanken som teller, ikke gavebeløpet. Det er gjerne talene og atmosfæren vi mimrer om senere, sier Sandmæl til Dinside.

Reitan understreker at det det for mange også er en utgift å delta som gjest, i reise- og overnattingskostnader, som man også må ta med i vurderingen.

- Man skal ikke henge seg opp i hvor mye gaven man gir koster. Mange er nok redd for å virke gjerrige, og spanderer derfor gjerne mer enn de strengt tatt må, sier Reitan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.