Hvor mye skal vi fortelle hverandre?

Alle trenger et hemmelig ”rom”, skriver sexologen.

Publisert
Sist oppdatert

Ja, jeg tenker nå på eventyr og seksuelle opplevelser. Jeg tenker ikke nødvendigvis på forhold som har funnet sted samtidig med det pågående. Jeg tenker med andre ord ikke nødvendigvis på utroskap, men på erfaringer fra tiden FØR han eller hun kom inn i bildet som det nå skulle være aktuelt å fortelle noe til. Enkelt sagt: Hva skal vi fortelle og hva skal vi ikke fortelle hverandre om oss selv?

Det tør vel være en kjent sak at få mennesker møter sitt livs elskede før de møter noen andre.

De aller fleste av oss opplever mange kjærligheter, og gjør flere seksuelle erfaringer før det blir snakk om et mer varig forhold.

Når en så møter den personen som en føler det så riktig å knytte seg til - hva skal en fortelle om sine tidligere kjærligheter?

Hvorfor tar jeg dette emnet opp kan du spørre?

Jo, fordi at rett som det er møter jeg par i konflikt på grunn av sjalusi rettet mot partnere fra fortiden. Da kan du selvsagt si at sjalusien er grunnløs, og at vedkommende som føler slik, må sette alle krefter inn på å fri livet sitt for slike urimeligheter.

Dette ville jeg i så fall være enig med deg i, men det besvarer ikke spørsmålet om hvor mye man egentlig skal fortelle hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.