Hvor mye tjener Steinar?

I høst hilste vi til lua som gode speidere, og tok vekk skattesøket vårt fordi Finansdepartementet sa vi måtte. Nå gjør vi helomvending, og er stolte av det.

Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye tjener Steinar?

  1. Vårt geniale skattesøk


I høst hadde argumentene mot å legge ut skattelistene på nettet en viss virkning på oss, og vi fjernet derfor skattesøket vårt 1. november. Vi kunne til en viss grad forstå harmdirrende protester mot at folks inntekt og formue ble lagt ut på nettet under fullt navn.

Vår forståelse for følelsene til disse individene har ikke forandret seg. Det som har forandret seg, er vår holdning til åpenhet om økonomiske forhold.

Bør skattelistene publiseres på nettet?

(Avsluttet)
Ja(69%) 956
Nei(28%) 382
Vet ikke(3%) 39
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


De mange lederlønnsskandalene de siste årene, med Helse Sør sist ute, er indikatorer på en helt grunnleggende utvikling i samfunnet vårt: Lønnsforskjellene øker. I en årrekke har det vært et samfunnsproblem at norske styrer har innvilget bedriftslederne lønnstillegg som har provosert arbeidstakere i en slik grad at det er beundringsverdig at organisasjonene fortsatt ønsker dialog.

Nødbremse

Det kan hende at deltakerne i arbeidslivet tenker seg om en gang til, før de gjør noe som ikke tåler offentlighetens lys når skattelistene ligger ute på nett hele året. I så fall, har tilgangen på nett hatt nøyaktig den virkningen som er hensikten bak vår tradisjon om offentlighet om skattelistene.

Nye tider

Vårt journalistiske oppdrag er to-delt. Vi ønsker også å være et nettsted som gir råd om jobb og karriere solid fundert i virkeligheten. Nettet gir oss muligheter for å fylle denne rollen, og det er meningsløst å begrense våre muligheter for å kartlegge virkeligheten.

Vi sier oss rungende enige når VG skriver på lederplass at "I århundrer har allmennheten hatt mulighet til å se hva andre mennesker betaler i skatt, og slik bør det fortsatt være. Enhver tid har sin form. Finansdepartementet forsøker nå å snu ryggen til den teknologiske utviklingen ved å foreslå lovforbud mot skattelister fritt på Internett. Det er en politikk vi vil advare mot."

Derfor legger vi nå ut skattesøket vårt igjen - i åpenhetens navn.

Trykk her for å gå rett til skattesøket!

Les også våre tidligere artikler:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer