Hvor mye tjener Steinar?

I høst hilste vi til lua som gode speidere, og tok vekk skattesøket vårt fordi Finansdepartementet sa vi måtte. Nå gjør vi helomvending, og er stolte av det.

Publisert
Sist oppdatert

I høst hadde argumentene mot å legge ut skattelistene på nettet en viss virkning på oss, og vi fjernet derfor skattesøket vårt 1. november. Vi kunne til en viss grad forstå harmdirrende protester mot at folks inntekt og formue ble lagt ut på nettet under fullt navn.

Vår forståelse for følelsene til disse individene har ikke forandret seg. Det som har forandret seg, er vår holdning til åpenhet om økonomiske forhold.

De mange lederlønnsskandalene de siste årene, med Helse Sør sist ute, er indikatorer på en helt grunnleggende utvikling i samfunnet vårt: Lønnsforskjellene øker. I en årrekke har det vært et samfunnsproblem at norske styrer har innvilget bedriftslederne lønnstillegg som har provosert arbeidstakere i en slik grad at det er beundringsverdig at organisasjonene fortsatt ønsker dialog.

Nødbremse

Det kan hende at deltakerne i arbeidslivet tenker seg om en gang til, før de gjør noe som ikke tåler offentlighetens lys når skattelistene ligger ute på nett hele året. I så fall, har tilgangen på nett hatt nøyaktig den virkningen som er hensikten bak vår tradisjon om offentlighet om skattelistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer