Hvor mye tjente du på boliglånet?

SSB (Statistisk Sentralbyrå) kommer med de endelige tall for prisutviklingen for landets bruktboliger i midten av februar. Tallene for tredje kvartal gir deg imidlertid en god pekepinn:

Publisert

Bruktboligprisene steg på landsbasis med 3,8 prosent fra 2. til 3. kvartal 1999. Prisene på småhus og blokkleiligheter økte mest, med henholdsvis 5,3 og 4,7 prosent. For eneboliger var økningen 2,8 prosent.

Samtlige regioner hadde prisøkning fra 2. til 3. kvartal i fjor. Sterkest var prisøkningen i Akershus utenom Bærum, med 6,9 prosent. Prisene i Oslo med Bærum økte i samme periode med 5,2 prosent, mens prisstigningen i storbyene Stavanger, Bergen og Trondheim var 2,9 prosent. I landet for øvrig steg boligprisene i gjennomsnitt med 3,1 prosent.

Fra 3. kvartal 1998 til 3. kvartal 1999 steg prisene på brukte boliger totalt med 8,9 prosent. Prisene steg mest i Oslo og Bærum, med 14,3 prosent. I storbyene Stavanger, Bergen og Trondheim økte prisene med 11,6 prosent, mens prisene i Akershus utenom Bærum gikk opp med 11,5 prosent.

Dyrere blokkleiligheter

Av de ulike boligtypene økte prisene på blokkleiligheter mest fra 3. kvartal 1998 til 3. kvartal 1999. Blokkleiligheter i Oslo og Bærum hadde størst prisøkning, med 16,3 prosent. I Akershus utenom Bærum steg prisene på blokkleiligheter med 12,1 prosent, mens blokkleilighetene i Stavanger, Bergen og Trondheim økte med 10,7 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer