Hvor mye veier barnet ditt?

Foreldre til overvektige barn greier ikke å se at barnet veier for mye, viser ny studie.

Colourbox.com:Illustrasjonfoto Foto: colourbox.com
Colourbox.com:Illustrasjonfoto Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange foreldre har problemer med innse at poden er for tykk. Og flere av barna ser på seg selv som normalvektige, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Dette gir grunn til bekymring, fordi erkjennelsen av at barnet er overvektig er det første skrittet mot endring av kosthold og livsstil, mener forskerne bak studien, som er publisert i tidsskriftet Diabetes Care.

Les også: Feite mødre, feite barn

Foreldreansvar

- Det ligger jo et åpenbart foreldreansvar i forhold til å tilrettelegge for et sunt kosthold og fysisk aktivitet hos barna, sier overlege Rønnaug Ødegård på Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs Hospital til DinSide Helse.

- Overvekt er det mest arvelige tilstanden vi kjenner til, så i familier med overvekt er det er viktig å sette fokus på gode kostvaner og en sunn livsstil helt fra starten. Uavhengig av vektstatus er det nok altfor få som følger kostrådene "spis fem om dagen, bruk vann som tørstedrikk og godteri bare på lørdager".

Hun understreker at dette er et sårt tema for mange, og det kan nok være spesielt vanskelig å sette grenser for egne barn dersom man selv har opplevd å være overvektig i oppveksten, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer