- Hvor nøye må jeg passe på verdisakene på ferie?

Selv om du er uoppmerksom kan du få erstatning fra reiseforsikringen.

PASS PÅ: Er du uoppmerksom, kan du fort oppleve at noen har stukket av med vesken din uten at du merket det.  Foto: Berit B. Njarga
PASS PÅ: Er du uoppmerksom, kan du fort oppleve at noen har stukket av med vesken din uten at du merket det. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut og reise i sommer, bør du ha reiseforsikringen i orden.

Les mer: Gode grunner til å tegne reiseforsikring

Tyveri av verdisaker er en av farene reiseforsikringen kan hjelpe deg med etterpå. Spørsmålet er bare: Hva skal til for at forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning?

Ganske mye, ifølge Finansklagenemnda.

Fototyveri på KFC

I april i fjor var en nordmann på ferie i Barcelona med sin kone. I halvto-tiden besøkte de en Kentucky Fried Chicken (KFC)-restaurant, og satt en gammel tursekk med fotoutstyr ved bordet før de gikk syv meter bort for å bestille mat. En dørvakt stod et par meter unna, så paret regnet med det skulle gå greit.

Men du ser sikkert hvor denne historien går: Da de kom tilbake til bordet fem minutter senere, var sekken borte. Med alt innholdet, til en verdi av over 12.500 kroner. Og ingen av gjestene på bordene rundt, som skal ha sett ut som «skikkelige folk», hadde sett noe mistenkelig.

Derfor bør du kjøpe bensinen med kredittkortet – hele bilferien blir forsikret!

I forsikringsvilkårene til mannen stod det blant annet at han hadde plikt til å påse at «alle eiendeler tas med når man forlater et sted», og forsikringsselskapet nektet derfor å gi noen form for erstatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer