Hvor redd bør du være?

Svineinfluensaen herjer i Mexico. Dette bør du vite

Det som vekker bekymring denne gangen, er at viruset har tatt livet av mange unge, i motsetning til annen influensa som ofte går hardest utover eldre.  Foto: Colourbox.com
Det som vekker bekymring denne gangen, er at viruset har tatt livet av mange unge, i motsetning til annen influensa som ofte går hardest utover eldre. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert fått med deg at en ny type influensa har blitt påvist i Mexico, USA og New Zealand.

Det nyoppdaget viruset, som er en blanding av svin-, menneske- og fugleinfluensa, har så langt tatt livet av 103 personer i Mexico, men dødstallene stiger. Ifølge NTB har 1.600 personer vist symptomer på sykdommen, og av disse er omkring 400 innlagt på sykehus.

Dette er influensaFrykter ikke fuglevirus

Ifølge nettsidene til Folkehelseinstituttet forholder norske helsemyndigheter seg til Verdens helseorganisasjon (WHO) når det gjelder det nye influensautbruddet.

Generaldirektør Margaret Chan i Verdens helseorganisasjon advarer i dag om fare for en pandemi – en epidemi på tvers av alle landegrenser.

Det store spørsmålet er: Hvor bekymret bør vi være?

Lenger ned i artikkelen får du noen harde fakta om svineinfluensa.

Virker ikke mot influensa lenger?Pass deg for smitten

Overvåkes nøye

WHO understreker at dette er en alvorlig situasjon, og sier den potensielt kan trigge en global pandemi. Sist man var like bekymret for en influensaepidemi var i 1968, da Hong Kong-influensaen rammet 60 prosent av USA befolkning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer