Priser på flybilletter og togbilletter

Hvor rimelig er alternativene til å fly?

Vi har sammenlignet priser på flybilletter med tog og buss i Norge og Norden.

PENGER Å SPARE: Det tar ofte litt lenger tid enn med fly, men du kan spare penger på å kjøre buss eller tog i stedet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PENGER Å SPARE: Det tar ofte litt lenger tid enn med fly, men du kan spare penger på å kjøre buss eller tog i stedet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Flyskam eller ei - å fly er ikke et godt alternativ for alle, enten det skyldes flyskrekk eller at man synes det er mye stress med væskeforbud, bagasjeregler og trange økonomiseter.

I sommer testet Dinside buss som alternativ til fly mellom København og Oslo - som stort sett var en positiv opplevelse.

Men med tanke på at det å fly stort sett går en god del fortere enn å ta buss eller tog, bør i det minste alternativet være billigere. Men er det det?

Vi har sjekket priser på åtte strekninger på en tilfeldig valgt helg i september, og på en reise i høstferieuka.

Under ser du hvordan dette gikk.

Buss billigst

Kort oppsummert er tog og buss jevnt over et rimeligere alternativ enn fly i vår prissjekk. Og jo lenger før reisen du bestiller, jo lavere pris får du.

Ikke minst gjelder dette hos Vy, der miniprisbillettene koster mer jo nærmere avreise du kommer.

Dermed er billettprisene mye høyere for billetter en tilfeldig helg i september enn i høstferien. Det er litt prisforskjell på innenlandsreisene med fly mellom de forskjellige datoene, men det er snakk om små forskjeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.