Hvor skal det ende?

Verdensøkonomien raser, men nedturen vil ikke vare evig.

Ralph Nordberg, leder i NBBL sier det er viktig å huske på at nedgangstider ikke varer evig. - Det har historien vist oss gang etter gang, sier han. Foto: Kim Jansson
Ralph Nordberg, leder i NBBL sier det er viktig å huske på at nedgangstider ikke varer evig. - Det har historien vist oss gang etter gang, sier han. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene faller kraftig. Bankene sliter. Arbeidsledigheten går opp. Børsen er blodrød.

Det er lenge siden verdensøkonomien har hatt større utfordringer å bryne seg på enn den har i dag. Og når alt ser svart ut, har vi mennesker vanskeligheter med å se lyset i tunnelen. Det mener administrerende direktør Ralph Nordberg i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

- Det er ikke bare nordmenn, men mennesker generelt som er historieløse!, sier Nordberg til DinSide.

- Når ting går opp, tror vi at ting vil fortsette å gå opp, når ting går ned, tror vi det skal fortsette nedover, sier han.

Men slik er det ikke. Og det har vi sett gang etter gang, er den klare meldingen fra Nordberg.

- Det har alltid vært konjunkturer der ting går opp og ting går ned. Det ser vi gang på gang, sier boliglagssjefen som nevner IT-boblen på 2000-tallet og boligsprekken mot slutten av 1980-tallet som eksempler.

Følg finanskrisen her

Spesiell situasjon

Likevel er Nordberg nøye med å presisere at situasjonen denne gangen er noe annerledes fra det vi har sett tidligere i historien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer