Hvor smart er du?

Hjernen din veier bare 1,36 kilo. Likevel er den et fantastisk instrument som overgår det meste annet i verden. Her kan du teste hvor god den er.

Publisert
Sist oppdatert

IQ-oppgaver og IQ-tester har to hovedformål, nemlig å...

...fastslå din IQ (intelligens)...øke hjernens kapasitet

IQ-tester er en egen vitenskap, og kun godkjente tester kan brukes for å måle IQ. Dette kan du ikke gjøre i denne testen.

Øke hjernekraften

Vår test, som har tjue IQ-oppgaver av ulik vanskelighetsgrad, har vi laget for at du skal kunne øke hjernekapasiteten din.

Du vil ikke kunne øke din egen IQ. Den holder seg nemlig konstant gjennom hele ditt voksne liv. Det du kan gjøre, er å trene på IQ-tester og dermed bedre dine resultater med noen få prosent i slike tester. Hurtig tenkning er nemlig viktig i IQ-tester.

Testene blir ofte kritisert for å ha for stor vekt på analytiske evner, og utelate kreative og emosjoneller aspekter. I kjølvannet av dette har EQ-tester oppstått (EQ=Emotional Intelligence). IQ-tester har vanligvis flere av disse elementene:

Slik er testene

Verbale oppgaver: Du blir bedt om å klassifisere ord, angi synonymer og antonymer samt analoge ord og begreper. EKSEMPEL: Hvilket ord passer minst sammen med de andre? VESKE - KURV - HATT - KOFFERT - BØTTE. SVAR: HATT. De andre fire brukes til å bære noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer