Hvor stor innboforsikring trenger du?

Publisert

Norges Forsikringsforbund har laget en kalkulator som hjelper deg for å finne ut hvor stor forsikringssum du bør ha på innbo og løsøre. For de fleste ting du har i daglig bruk er gjenanskaffelsesprisen grunnlaget for beregning av forsikringssummen. For andre ting bør du vurdere om du skal gjøre fradrag for verdiforringelse.

Den nøyaktige verdien på innboet kan du bare få ved opplisting og verdiangivelse på hver enkelt gjenstand.

Slik går du frem:Tell opp antall rom som brukes til boligformål. Kjøkken og rom som leies ut tas med. Rom over 40 kv.m. regnes som to rom. Entré, baderom, kjeller, loft, kott, bod o.l. regnes ikke som rom.Legg til antall personer i husstanden, unntatt personer og leieboere med egen innboforsikring.Vurder standard og mengde på ditt innbo og løsøre. Standarden bestemmes ut fra hvor kostbare møbler du har og hvor mye du har av verdigjenstander, smykker, malerier m.v.Eksempel: 4 personer bor i et hus med 6 rom + kjøkken. 6 rom + kjøkken gir faktor 11. Standard og mengde er "middels". Anbefalt forsikringssum blir da kr. 940.000,-.

Gå til kalkulatoren og finn din forsikringssum her!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer