Hvor stort lån tåler du?

De lave rentene har økt likviditeten i boligmarkedet, men pass på å ikke låne for mye.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lavere renter kan friste nordmenn til å kjøpe sin første bolig, til å refinansiere, eller til å kjøpe noe større. Bankene har strammet inn sin kredittpraksis, men det kan likevel være greit å stikke en finger i jorda. Hvor mye har du råd til å låne? Med vår kalkulator finner du fort svaret.

>>>KALKULATOR: Hvor mye kan du låne?

Ikke lån for mye!

Norges Bank satte på nytt ned styringsrenta i forrige uke. De ønsker at husholdningene skal ha mindre gjeld enn tidligere etter at husholdningene har lånt mye de senere årene. Likevel utelukker de ikke at konsumet tar seg opp raskere enn anslått og at husholdningssektoren låner mer enn Norges Bank har sett for seg.

DinSide oppfordrer husholdningene til å huske hva som er et normalt rentenivå før de tar opp nye lån.

- Vi sier hele tiden at normal styringsrente er 5-6 prosent fra vår side. De som foretar langsiktige disposisjoner bør ikke se på renten i dag, men på mer normaliserte renter. Renteprognosene viser en antatt styringsrente på rundt 4 prosent i 2012. Med et påslag fra bankene betyr dette en utlånsrente på 5-6 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer