Hvor sunt må omega 3 være?

Er egentlig krillolje like bra for helsa som tran? Nå har krilloljen moderert PR-kampanjen.

- Fettsyrer som er renset og varmebehandlet utsettes for en så tøff kjemisk behandlingsprosess at det naturen har skapt ødelegges, ifølge produsent av ny fiskeolje. Möller's tran er imidlertid uenig! Foto: Colourbox
- Fettsyrer som er renset og varmebehandlet utsettes for en så tøff kjemisk behandlingsprosess at det naturen har skapt ødelegges, ifølge produsent av ny fiskeolje. Möller's tran er imidlertid uenig! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bekymringsfullt at majoriteten av alle omega 3-produktene ikke gir den langsiktige helsegevinsten som forbrukerne tror de betaler for, og som de forventer, og ikke minst som produsentene lover. Enkelte av omega-3 produktene har dagsdoser som tilsvarer 5,5 prosent av anbefalt dagsdose.

Det sa informasjonssjef Kristina Johansen i Axellus (selskapet bak Möller's tran) til DinSide Helse forrige uke.

De har vært så bekymret over utviklingen, at de så seg nødt til å gå rettens vei. For to uker siden sendte Möller's frem en begjæring om til Oslo byfogdembete for å stanse det de mener er ulovlig markedsføring av Aker BioMarines Superba Krill.

Ifølge Möller's inneholder en krillkapsel 0,055 gram omega 3. Den anbefalte døgndosen på Superba Krill er 1- 2 kapsler. Möller's sier vi bør få i oss 1 gram omega-3 om dagen.

Les hele saken her: - Du får ikke det du betaler for

Torsdag og fredag forrige uke møttes partene til muntlige forhandlinger.

Resultatet: Markedsføringen til Kjell Inge Røkkes nye storsatsning på krillkapsler er blitt endret. Omega 3-garantien har fått en annen ordlyd, og utsagn fra fra langrennsesset Petter Northug jr. har også blitt redigert bort i TV-reklamen. Begge deler skjedde før de møttes i retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer