Hvor utsatt er du?

Ta testen og finn ut om du er i faresonen!

Hvordan oppfører du deg når du tar ut penger? Dette er bare en av mange arenaer hvor du kan bli utsatt for ID-tyveri. Foto: Colourbox.com
Hvordan oppfører du deg når du tar ut penger? Dette er bare en av mange arenaer hvor du kan bli utsatt for ID-tyveri. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken omtalte vi Ida Jæger som har blitt utsatt for identitetstyveri ved at noen har stjålet posten hennes og benyttet seg av fødselsnummeret for å bestille varer i hennes navn.

Det er fort gjort å tenke at ID-tyverier er noe som ikke angår deg selv, men sannheten er at dette stadig blir en mer utbredt form for kriminalitet som rammer helt vanlige privatpersoner.

Politiet har foreløpig lite ressurser til å følge opp slike saker, du vil måtte bruke mye egen tid på å rydde opp og forklare deg, og derfor vil du aller helst unngå å bli utsatt for et ID-tyveri.

Du vil aldri kunne sikre deg helt mot at det skjer, men en oppgradert test utarbeidet av Norsk Senter for informasjonssikring (NorSIS) kan gi deg en pekepinn på om du er i faresonen.

Test deg selv!

- Vi har nå lansert en oppgradert versjon av selvtesten. På siste side kan du velge å skrive ut resultatene dine, eventuelt motta disse på e-post, forteller Christian Meyer, prosjektleder ID-tyveri i NorSIS.

Det er også lagt til en Facebook-integrasjon så du kan fortelle andre at du har tatt testen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer