Hvordan bruke LinkedIn riktig?

Se hva du bør og ikke bør gjøre ved bruk av LinkedIn, og hvordan du blir lagt merke til av arbeidsgiverne.

PROFIL? Det er ikke nok å ha en profil på LinkedIn, om den ikke er fullstendig med vesentlig informasjon om deg og din kompetanse. Foto: ILLUSTRASJON
PROFIL? Det er ikke nok å ha en profil på LinkedIn, om den ikke er fullstendig med vesentlig informasjon om deg og din kompetanse. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om det som skal til for å bli lagt merke til som arbeidssøker er å sykle Birken eller å legge ut CV på YouTube, kan variere fra bransje til bransje.

Stadig flere velger å lage en profil på LinkedIn, et sosialt nettverk som i dag har rundt 1,28 millioner norske bruker. Men å kjapt opprette en noe ufullstendig profil på LinkedIn, er ikke nok for å sikre drømmejobben, ifølge Kathe Arnesen i Nordic Media Team, som blant annet holder kurs om strategisk bruk av LinkedIn.

- LinkedInprofilen din er kanskje ditt første «møte» med en ny arbeidsgiver, og halvutfylte profiler gir ikke noe godt førsteinntrykk, sier Arnesen.

Med hjelp fra Kathe Arnesen kan Dinside her gi deg gode råd om hvordan du setter opp en god og fullstendig profil, og bruker LinkedIn riktig.

Har du ferie til gode fra i fjor? Se hva du har krav på

Hvor viktig er en LinkedIn-profil?

- Det er generelt viktig og svært nyttig å være tilstede på LinkedIn, men det er selvsagt ekstra viktig når du søker jobb, sier Arnesen.

Hvorfor? LinkedIn gir deg mulighet til å synliggjøre kompetansen og erfaringen din for svært mange bedrifter og rekrutteringsbyråer, og øker sjansene dine for å bli funnet av bedrifter som søker etter noen med nettopp din kompetanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer