Hvordan er det mulig?

Flexi Visa-kortet fremstår som helt gratis å anskaffe, eie og bruke. Samtidig frister kortet med 4 prosent cashback i en selvvalgt varegruppe. For godt til å være sant?

Hvordan kan Santander Consumer Bank tjene penger på sitt Flexi Visa-kort? Vi har forsøkt å finne svaret. Foto: Jogrim Aabakken
Hvordan kan Santander Consumer Bank tjene penger på sitt Flexi Visa-kort? Vi har forsøkt å finne svaret. Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste par årene har det såkalte cashback-fenomenet dukket opp her i landet. Cashback, også kalt kjøpsbonus, innebærer at du får en fast rabatt - vanligvis oppgitt i prosent - når du handler med kortet. Eksempelvis kan et cashback-kort gi deg 1 prosent rabatt på bensin - uansett hvor du tanker - eller 2 prosent rabatt på dagligvarer i utvalgte butikk-kjeder.

Når vi snakker om et "ekte" cashback-kort, vil rabatten trekkes fra kjøpesummen før du mottar fakturaen, slik at du i praksis får et prisavslag. Dette i motsetning til "uekte" cashback-kort, hvor du som kunde betaler full pris, og hvor rabatten i stedet samles på en eller annen form for "konto", gjerne tilknyttet visse bruksbegrensninger.

Kash Visa og 365 Privat

Det finnes foreløpig relativt få "ekte" cashback-kort i det norske markedet. Ikano Bank er imidlertid blant dem som har satset på cashback, med sitt Kash Visa. Dette kortet gir i skrivende stund 1 prosent cashback på bensin og dagligvarer, samt større rabatter knyttet til periodiske kampanjer på ulike varegrupper.

En annen viktig aktør, er Fokus Bank, som via sin avdeling 365 Direkte tilbyr sitt såkalte 365 Privat Mastercard. Dette kortet gir hele 3,65 prosent cashback når kortholder handler bensin, klær og møbler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer