Hvordan er det mulig?

Nettsted lokker med inntil 99 prosent rabatt.

ØRESAUKSJONER: Dyre produkter til latterlig lave priser. Foto: Montasje fra Mr123.com
ØRESAUKSJONER: Dyre produkter til latterlig lave priser. Foto: Montasje fra Mr123.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internettauksjoner har eksistert i mange år. Nå har en helt ny type auksjonsmodell begynt å slå rot i Norge, og tilbudene er så lokkende at du nesten ikke skulle tro det var sant.

Nettauksjonen Mr123.com kaller seg den første og største tiøres-auksjonen i verden. Det som skiller denne auksjonsmodellen fra andre, er at du bare kan øke budet med ti øre av gangen. En budrunde er som regel bare avgrenset til ett eller to minutter, men hver gang det legges inn et nytt bud, trekkes tidtelleren tilbake til start, og nye minutter legges til. På den måten kan man aldri vite når en budrunde er ferdig.

Av produkter nettsiden skryter av å ha solgt, finner vi blant annet en miniprosjektor fra Samsung, som egentlig koster 3.995 kroner, men som skal være solgt for 10,80 kroner - en rabatt på utrolige 99,7 prosent. Litt av et kupp, ikke sant? Men hvordan kan det være mulig?

Har du noen erfaringer med slike nettauksjoner? Tips oss på tips@dinside.no

Dyre bud

Budene på ti øre er ikke særlig billige. Budene kjøper du på forhånd for inntil 15 kroner stykket. Du kan kjøpe bud i pakker, noe som kan bli litt billigere, men fortsatt betydelig mer enn budets verdi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer