Hvordan kutte bilforsikringspremien?

Det er alt for dyrt å ha bil i Norge i dag. Er bilen først et nødvendig onde i din hverdag bør du derfor innrette deg slik at utleggene blir minst mulig. DinSide viser deg hvordan du kan redusere bilforsikringen din ved endel enkle håndgrep.

Publisert

Prisen på bilforsikringen er blant annet avhengig av bosted, merke og modell, årlig kjørelengde, egenandel og bonus, samt hvilke skadeforebyggende tiltak du har foretatt. Her er det altså mye du kan gjøre for å få lavere pris på forsikringen: Skadeforebygging.Ved investering i skadeforebyggende utstyr som for eksempel: Forsikringsgodkjent (=FG) alarm, FG-godkjent gearstanglås, brannslokkingsapparat, og høytsittende bremselys blir forsikringsbeløpet redusert. Enkelte forsikringsselskaper reduserer også forsikringspremien hvis du har kollisjonspute, klima-anlegg, eller har privat parkeringsplass.

Det er kanskje greit å være klar over dette før du bestemmer deg for om du skal ha soltak eller klima-anlegg i den nye bilen din!

Trenger du egentlig full kasko? Etter loven er det bare ansvarsforsikring som er påbudt. Ansvarsforsikringen gir andre erstatning for skader du eventuelt måtte påføre dem. Begynner bilen din å dra på årene, kan det altså lønne seg å bytte fra kasko til bare ansvarsforsikring, eventuelt delkasko. Antagelig er det alt for mange som kjører rundt i en utrangert bil, med full kasko, uten å tenke over at bilen egentlig ikke er verdt det. Kontakt ditt forsikringsselskap for å finne ut hva som passer best til ditt behov!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer