Hvordan lære barn mobilvett?

Hvordan kan man, på best mulig måte, lære barn å bruke mobilen på en økonomisk måte?

Publisert
Sist oppdatert

En måte å venne barn til kostnader på ville vært med en kontantkorttelefon, eller andre typer forhåndsbetalte abonnementer, og behandle kontantkortene som en slags ukelønn. La oss si 25 kroner i uken, dvs 1300 kroner i året, for enkelhets skyld. Det er kanskje ikke et så alt for forskrekkende tall?

- Hvis man gjør det til en rutine å fylle på mobilen, en gang i uken, eller en gang i måneden, lærer barna etterhvert hvor mye de kan ringe før kortet går ut, sier Tetzchner.

Ukentlige, små påfyll hadde nok vært ideelt, men kan være vanskelig å gjennomføre fordi det vil være snakk om relativt små beløper for de minste barna.

Men underveis i denne prosessen vil nok barna til å begynne med bruke opp kontantkortene tidlig, og dermed mister mobilen en av funksjonene de fleste foreldre ønsker den skulle ha: At barna alltid skal ha mulighet til å ringe hjem.

Håndterbart

Slik mobilene er i dag kan man lete seg frem til å finne ut hvor mye penger man har igjen (ved kontantkortbruk), eller hvor mye man har ringt for, på de fleste telefoner og med de fleste abonnementer. Dette kan bli for komplisert, særlig for de minste barna som kanskje vil ha mest nytte av å lære å bruke mobiltelefonen med måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer