Hvordan slippe NRK-lisens?

Å plombere TV-en er ikke alltid nok for å unngå kringkastingsavgiften.

LISENSPLIKTIG: Her ser vi på NRK på en iPad. Man skulle tro man da slapp lisens, men fordi vi ser NRK gjennom et Get-abonnement, må vi egentlig betale lisens likevel.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LISENSPLIKTIG: Her ser vi på NRK på en iPad. Man skulle tro man da slapp lisens, men fordi vi ser NRK gjennom et Get-abonnement, må vi egentlig betale lisens likevel. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har blitt en god del mer plombering enn før. Folk bruker i større grad nett-TV, forteller daglig leder Torbjørn Vassenden i Bergen TV & Antenneservice til Dinside.

De er ett av mange selskaper som tilbyr plombering av TV-er; den vanligste måten å unngå NRK-lisens på. For lisensen skal som hovedregel bare betales av dem som ser TV på den tradisjonelle måten, altså ikke på nettet.

- Så langt er det en og annen som sier opp lisensen på grunn av plombering. Men det er ikke noe stort volum, sier avdelingsleder Freddy Lysfjord i NRK Lisensavdelingen til Dinside.

Én av grunnene kan være forvirring. For hva er egentlig en plombering? Og er det egentlig nok til å slippe hele lisensen? Her er det de fleste lurer på, med svar fra fagfolket.

LES KOMMENTAR: «Derfor kasta jeg ut TV-boksen og gikk over til nett-TV»

Hvem må betale lisens?

Alle husstander hvor det befinner seg en fjernsynsmottaker, uavhengig av om du bruker den eller ikke, og uavhengig om du ser på NRK eller ikke, må betale kringkastingsavgift, ofte kalt TV-lisens. Lisensen gjelder hele husstanden, altså deg og din eventuelle familie, og fristen for regningen du nå skal ha fått i posten går ut 31. januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer