Hvordan snakke med tenåringer om sex

Uansett om tenåringer gjør det eller ikke, trenger de foreldrenes råd og rettledning.

Publisert
Sist oppdatert

Det skjer mye den sommeren ungdom går over i ungdomsskolen. For noen er dette tiden hvor de debuterer på alkohol, røyk og sex. Dette er noe som gjør mange foreldre bekymret.

Det er ikke uvanelig at tennåringer i dag er i så kalte uforpliktene forhold. Dette blir bare mer og mer vanlig.

Nå skal det sies at seksuell eksperimentering og sex uten forpliktelser ikke er nytt av dato. Dette har blitt praktisert siden den tildlige morgen. Men at så mange mennesker i så ung alder driver med disse aktivitetene er alarmerende. Gjennomsnittlig debutalder er i dag 17,5 år for jenter og 18,5 år for guter.

Eksperter sier at seksuell reklame og de mange reality-showene som spiller på sex og skjekking foran milioner av seere ikke hjelper på saken. Men de skylder primært på internett som den værste pådriveren.

- Internett er dagens generasjonens singelbar og discotek, og de er åpne for mennesker i alle aldre, sier Michael J. Basso, forfatteren av boken "The Underground Guide to Teenage Sexuality."

Tennåringer har egne nettsteder hvor de lett kan komme i kontakt med andre. Sjekkestedene gir en rask og effektiv mulighet til å treffe andre, og det er så lettvint at det er vannskelig å motstå for mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer